Hållbart hela vägen


MILJÖNÄRVÄNLIG

AnnaDacapo är ett Miljönärmärkt företag. En företagsmärkning som visar de företag som bidrar och inspirerar till en hållbar konsumtion framtagen av Avfall Sverige.


TILLVERKNING

All design och produktion sker i Skåne. Arbetsredskap liksom symaskiner är inköpta begagnade eller använda sedan länge i de flesta fall utom senast inköpt symaskin. 

PRODUKTER

Alla produkter tillverkas med målet 100% återbrukat eller överblivet material då det är möjligt. Materialet får ofta bestämma vad som ska tillverkas. Det blir då inte många exemplar av varje produkt som då är unik.

LOKALER 

Jag använder delar av mitt hem som kontor och ateljé. Inredningen är till största del loppisfyndad. 

 

 

EMBALLAGE & FRAKT

Förpackningar jag använder är i första hand återbrukade. Paket hämtas av lantbrevbärare vid ordinarie postutdelning och lämnas i din brevlåda vid ordinarie postutdelning. Minimalt resurskrävande transport med Postnords klimatkompensation - direkt hem till din dörr! 


WHITE MONDAY
AnnaDacapo deltar i White Monday 25 november 2019. Detta är dagen för cirkulära tjänster som en motvikt till överkonsumtionens Black Friday.  Alla vi företag som deltar i White Monday säljer varor eller tjänster som inte involverar nyproducerat resurskrävande material. Vi stöder en cirkulär ekonomi där avfall ses som en resurs. Väl mött!